Skip to main content

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία για τις μεταρρυθμίσεις

Εν εξελίξει βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εν εξελίξει βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέσω αυτών των συναντήσεων, η κυβέρνηση επιθυμεί να αποκομίσει οφέλη από την τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ, προκειμένου να παρουσιάσει στους εταίρους της χώρας μας ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων ικανών να πείσουν για τη μεταρρυθμιστική της βούληση.

Μία πρόγευση των θέσεων αυτών έγινε στο δείπνο εργασίας που είχε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με τον Άνχελ Γκουρία.

Ο κ. Γκουρία, εκτός από τις προτάσεις της κυβέρνησης περί ριζικών μεταρρυθμίσεων, αναμένεται να αναφερθεί και στη δική του εμπειρία βέλτιστων πρακτικών αναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους ως υπουργού Οικονομικών του Μεξικού κατά τη θητεία του οποίου το δημόσιο χρέος της χώρας του απομειώθηκε σημαντικά.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αναμένεται σήμερα να αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της και στην ανάγκη να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

ZENITH