Skip to main content

Σε καλή κατάσταση ο Ψωμιάδης

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας έντονη δύσπνοια. Συμπτώματα τραχειοβρογχί
Σε καλή κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας έντονη δύσπνοια.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Ψωμιάδης εμφανίζει συμπτώματα τραχειοβρογχίτιδας, ενώ η υγεία του βρίσκεται σήμερα «σε πολύ καλό δρόμο». Αρνητικό στον ιό της νέας γρίπης βγήκε το τεστ που έκαναν χθες οι γιατροί στο νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψήφιο για την προεδρία της ΝΔ.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης προσήλθε στις 17.00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη, και άσκησε τελικά το εκλογικό του δικαίωμα. Νωρίτερα είχε καταγγείλει τραμπουκισμούς κατά των υποστηρικτών του.

Αμέσως μετά ο κ. Ψωμιάδης, εμφανώς καταβεβλημένος και συγκινημένος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μεγάλωσα με αρχές και αξίες. Δεν φανταζόμουν ότι ακόμη και σήμερα θα προσπαθούσαν κάποιοι να με ισοπεδώσουν. Ακόμη και σήμερα διέδιδαν ότι ο Ψωμιάδης «δεν συμμετέχει, μην τον ψηφίσετε». Είμαι ευτυχής, γιατί στη συνείδηση του ελληνικού λαού -και όχι μόνο στη συνείδηση του λαού της Νέας Δημοκρατίας- είμαι νικητής».

Νωρίτερα, με επιστολή του προς τον Δ. Σιούφα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης είχε εκφράσει τις ενστάσεις του για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας με χειρόγραφες καταστάσεις, λόγω της πτώσης του επιγραμμικού (on line) συστήματος. Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει στην επιστολή  ότι «μια τέτοια διαδικασία καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και δεν εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας».

Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο το πρωί στο Βελλίδειο, όπου αρνήθηκε να ψηφίσει με χειρόγραφες καταστάσεις, ο νομάρχης άφησε αιχμές για υπονόμευση της υποψηφιότητάς του. «Καταγγέλλω τραμπουκισμούς, υπάρχουν εγκάθετοι που λένε μην ψηφίσετε Ψωμιάδη, υπάρχουν μπράβοι που εγκλωβίζουν.Υπάρχουν τραμπουκισμοί και απειλές. Δεν επιτρέπουν στους ψηφοφόρους μου να ψηφίσουν, δεν δίνουν τα ψηφοδέλτιά μου. Ακόμη κι εδώ στο Βελλίδειο. Αύριο θα πάρω τις αποφάσεις μου, αύριο θα μιλήσω», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Θέλω να διεξαχθούν οι εκλογές με διαφάνεια», τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Αύριο θα μιλήσω και αλοίμονό τους».

«Προσπάθησα εδώ και 1,5 μήνα να μείνω μακριά από αιχμές και από την εμπόλεμη ζώνη, μίλησα για ενότητα», είπε μεταξύ άλλων . Συμπλήρωσε ακόμα ότι ήταν «ο μοναδικός που μίλησε στην ψυχή του ξεχασμένου νεοδημοκράτη». Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης είπε πως του ζητήθηκε να μην ψηφίσει ηλεκτρονικά, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε.

ZENITH