Skip to main content

Σε κατάληψη τα γραφεία της ΕΒΖ από τευτλοπαραγωγούς

Τευτλοκαλλιεργητές έχουν καταλάβει τα γραφεία της ΕΒΖ, στην οδό Μητροπόλεως, απαιτώντας από τη διοίκηση μία οριστική απάντηση για το πότε θα πάρουν τα χρήματα τους.

της Άννης Καρολίδου

Τευτλοκαλλιεργητές και τευτλοεξαγωγείς έχουν καταλάβει τα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε., στην οδό Μητροπόλεως, απαιτώντας από τη διοίκηση μία οριστική απάντηση για το πότε θα πάρουν τα χρήματα που τους οφείλει η εταιρεία από την τελευταία καμπάνια.

«Είμαστε εδώ, περισσότεροι από 300 καλλιεργητές από τους νομούς των Σερρών, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ημαθίας και δεν πρόκειται να φύγουμε αν δεν μας δώσουν μια συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα πάρουμε τα λεφτά μας, είπε στη Voria.gr ο παραγωγός Παύλος Μπογιαννίδης. «Έχουμε κόψει τιμολόγια για τα τεύτλα που παραδώσαμε, χρωστάμε στην Εφορία, στα πρατήρια γεωργικών εφοδίων, στους εργάτες που δουλέψανε στα χωράφια, μας κυνηγάνε όλοι και με το δίκιο τους», πρόσθεσε ο κ. Μπογιαννίδης.

Η τελευταία ενημέρωση που είχαν από τη διοίκηση της εταιρείας, ήταν ότι θα τους δοθεί το 60% των χρωστούμενων, από τα χρήματα που θα χορηγήσει η τράπεζα Πειραιώς, μετά το σφράγισμα του σιλό ζάχαρης της εταιρείας.

«Με παρέμβασή μας δεν αφήσαμε να σφραγιστεί το σιλό, γιατί τότε θα είμασταν πια οριστικά ζημιωμένοι. Μας χρωστάει η εταιρεία και μας χρωστάει ακόμη ο ΟΠΕΚΕΠΕ και την ενίσχυση από το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης της τευτλοκαλλιέργειας. Εάν δεν πάρουμε απάντηση για τα χρήματά μας, δεν φεύγουμε».

ZENITH