Skip to main content

«Σε μαρασμό οδηγεί την αγορά το σ/ν για ΑΠΕ»

Το πάγωμα των νέων αιτήσεων βάζει φρένο στην αγορά και πριμοδοτεί το παραεμπόριο αδειών, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών.
Σε μαρασμό οδηγούν οι αλλαγές που έγιναν στο σχέδιο νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) την αγορά, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

«Επειδή το πάγωμα των νέων αιτήσεων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) βάζει φρένο στην αγορά και πριμοδοτεί το παρεμπόριο αδειών, είναι σαφές ότι οι τροποποιήσεις όχι μόνο δεν επιταχύνουν τις διαδικασίες, όπως υπόσχεται ο τίτλος του νομοσχεδίου, αλλά οδηγούν την αγορά σε μαρασμό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις αξιώσεις του Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών είναι οι εξής:

  • Άμεση προώθηση νέων αιτήσεων χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις.

  • Κατάργηση της άδειας παραγωγής για τα φωτοβολταϊκά (όπως ισχύει και σεάλλες χώρες), αφού αυτή δεν διασφαλίζει πλέον τίποτα (ούτε καν δεσμεύει ηλεκτρικό χώρο).

  • Κατάργηση της περιβαλλοντικής εξαίρεσης που αποτελεί ένα ακόμηγραφειοκρατικό και ανούσιο εμπόδιο, αφού ο ουσιαστικός έλεγχος μπορεί να γίνει και σε μετέπειτα στάδιο της αδειοδοτικής διαδικασίας (Πολεοδομία - κατά τη διαδικασία έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας).

ZENITH