Skip to main content

Σε μη αναστρέψιμη πορεία ο όμιλος Λαναρά

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία του ομίλου Λαναρά, ενώ η αγωνία των εργαζομένων στις μονάδες του ομίλου βρίσκεται στο ζενίθ για το αν θα καταφέρουν ή όχι να εισπράξουν τα
Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία του ομίλου Λαναρά, ενώ η αγωνία των εργαζομένων στις μονάδες του ομίλου βρίσκεται στο ζενίθ για το αν θα καταφέρουν ή όχι να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της διοίκησης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, η εταιρία έχει πλέον εισέλθει σε «μη αναστρέψιμη» πορεία. Στην έκτακτη γενική συνέλευση της 19ης Φεβρουαρίου, κατέστη σαφές ότι η τμηματική ενίσχυση του ομίλου με συνολικό ποσό ύψους 36,6 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκε με τρόπο τέτοιο που δεν επέτρεψε την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου της εταιρείας. Επιπλέον, η διοίκηση της εταιρίας επεσήμανε ότι δεν διαφαίνεται προοπτική περαιτέρω χρηματοδότησης της εταιρείας από τις έως σήμερα συνομιλίες με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Η ανακοίνωση αυτή οδήγησε σε παραίτηση δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εν. Κλω., τους κ. Ν. Παπαπάνο και Λ. Θεοδώρου, με αποτέλεσμα να απομείνουν δύο μέλη του Δ. Σ., τα οποία είναι αδύνατο να ασκήσουν τη διαχείριση της εταιρείας.

Η εταιρία προχωρά σήμερα σε νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να εκλεγούν τα δύο νέα μέλη σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων

Οι εργαζόμενοι και των 14 εργοστασίων της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» έχουν  συγκεντρωθεί στην Αθήνα έξω από τα αρμόδια υπουργεία και ζητούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, την επαναλειτουργία των εργοστασίων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

ZENITH