Skip to main content

Σε μια εβδομάδα αποφασίζει η Γερμανία

Την προσεχή Παρασκευή η γερμανική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την αποδέσμευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, με προϋπόθεση την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμε
Την προσεχή Παρασκευή η γερμανική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την αποδέσμευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, μόλις το γερμανικό κοινοβούλιο δώσει την έγκρισή του, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ράινερ Μπρίντερλε.

«Η γερμανική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ενεργήσει την Παρασκευή, μόλις το κοινοβούλιο δώσει την έγκρισή του», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός που συνάντησε τον πορτογάλο ομόλογό του Ζοζέ Βιέϊρα ντα Σίλβα στη διάρκεια ενός σύντομου σταθμού στη Λισαβόνα, επιστρέφοντας από επίσκεψη στη Βραζιλία.

«Η λύση δεν συνίσταται μόνο στην υπογραφή μιας επιταγής. Η λύση περνά από την επίλυση των προβλημάτων και η Ελλάδα οφείλει να λύσει τα προβλήματά της», τόνισε ο Γερμανός υπουργός, σύμφωνα με το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA.

«Θα πρέπει να συζητήσουμε πολύ και θα πρέπει να δείξουμε ότι η Ευρώπη ξέρει να ενεργεί και να λαμβάνει ορθές αποφάσεις», σημείωσε.

Εξάλλου, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Πορτογαλίας, που θεωρείται ως ο δεύτερος αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης, αποφάσισαν να έχουν συχνές επαφές, επεσήμανε ο Μπρίντερλε.

«Η κατάσταση στην Πορτογαλία δεν συγκρίνεται με εκείνη της Ελλάδας. Οι συνθήκες εδώ είναι τελείως διαφορετικές. Η Πορτογαλία είναι σε καλό δρόμο», κατέληξε ο Γερμανός υπουργός.

ZENITH