Skip to main content

Σε μόνιμο εργασιακό καθεστώς το 2011 περίπου 5.500 εποχικοί πυροσβέστες

Την απορρόφηση περίπου 5.500 εποχικών πυροσβεστών σε Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας το 2011 εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδης, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσώπους του
Το 2011, η πλειονότητα των 5.500 εποχικών πυροσβεστών θα απορροφηθεί είτε σε ένα Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας, τοοποίο θα συσταθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, είτε στο Πυροσβεστικό Σώμα, που ήδη καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεσμεύτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των 5.500 εποχικών πυροσβεστών, τόνισε ότι και το 2010 θα εξακολουθήσουν να εργάζονται με 8μηνεςσυμβάσεις, ενώ παράλληλα ξεκινά και η διαβούλευση για την εύρεσημόνιμης λύσης για το εργασιακό καθεστώς τους. Επίσης, τους διαβεβαίωσε ότι θα τους χορηγηθεί ταυτότητα συμβασιούχου πυροσβέστη.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό κ. ΣπύροΒούγια, τον Γενικό Γραμματέα κ. Γρηγόρη Τασούλα, και την αντιπροσωπείατων εποχικών πυροσβεστών, ανακοίνωσε ο ίδιος στους συγκεντρωμένουςδιαδηλωτές τις προθέσεις του Υπουργείου, για την ικανοποίηση τωναιτημάτων τους.

Οι εκπρόσωποι των εποχικών πυροσβεστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τουςγια τη δρομολόγηση σχεδίου για την εργασιακή τους αποκατάσταση καιαξιοποίηση.

Επισημαίνεται ότι μέσα στο 2010 θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας γιατη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου αξιοποίησης των εποχικών πυροσβεστών.

ZENITH