Skip to main content

Σε πλήρη ρήξη Τουρκία και Ισραήλ

Τις σχέσεις της με το Ισραήλ απειλεί να διακόψει η Τουρκία, εάν η γειτονική χώρα δεν ζητήσει επισήμως συγγνώμη για το περιστατικό της 31ης Μαΐου.
Τις σχέσεις της με το Ισραήλ απειλεί να διακόψει η Τουρκία, εάν η γειτονική χώρα δεν ζητήσει επισήμως συγγνώμη για το περιστατικό της 31ης Μαΐου, όταν ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε στολίσκο με ανθρωπιστική βοήθεια, που κατευθυνόταν στη Γάζα και αφαίρεσαν τη ζωή από εννέα Τούρκους.

«Οι Ισραηλινοί έχουν τρεις επιλογές: είτε να ζητήσουν συγνώμη, είτε νααναγνωρίσουν μια διεθνή αντικειμενική επιτροπή και το πόρισμά της.Διαφορετικά, οι διπλωματικές μας σχέσεις θα διακοπούν», υπογράμμισε ουπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Από την πλευρά του το Ισραήλ, μέσω του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιμένει στη θέση του να μην ζητήσει συγγνώμη για τη δολοφονική επίθεση. «Το Ισραήλ δεν θα ζητήσει ποτέ συγγνώμη για το ότι υπερασπίστηκε τουςκατοίκους του. Οι νεαροί στρατιώτες μας έχουν τον δικαίωμα ναυπερασπιστούν τον εαυτό τους, όταν η ζωή τους διατρέχει άμεσο κίνδυνοαπέναντι σε μία συμμορία αλητών που προσπαθούσαν να τους λιντσάρουν. Έχουμε δικαίωμα να εμποδίσουμε τη μεταφορά όπλων από το Ιράν προς τη Γάζα», τονίζει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού.

ZENITH