Skip to main content

Σε ποια χιονοδρομικά κέντρα μπορείτε να κάνετε σκι το Σαββατοκύριακο

Ποια χιονοδρομικά κέντρα και ποιες πίστες λειτουργούν στη Βόρεια Ελλάδα περιμένοντας τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες στη Voria.gr.
Σε λειτουργία θα βρίσκονται το Σαββατοκύριακο οι πίστες στα χιονοδρομικά κέντρα σε Καϊμακτσαλαν, Ελατοχώρι, Βίγλα, Λαϊλιά και Σέλι, ενω τα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας προσβλέπουν σε αύξηση των χιονοπτώσεων τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ανοίξουν τις πίστες τους από την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, όπου το χιόνι φθάνει το μισό μέτρο έχει ανοίξει δύο πίστες, την 7 και την 8, καθώς και το babylift. Ανοικτές είναι και οι πίστες στο Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας, όπου καταγράφηκε έντονη χιονόπτωση και το χιόνι ξεπερνάει, ήδη, τα 80 εκατοστά.

Οι φίλοι του σκι και του snowboard μπορούν να επισκεφθούν και το Χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας, που σύμφωνα με τον κ. Τάσο Τόττη, υπεύθυνο του χιονοδρομικού, υπολογίζεται ότι το χιόνι φθάνει στους 35-40 πόντους. «Έχουμε ανοίξει ήδη το baby lift και την άγκυρα, ενώ  πιστεύουμε ότι αύριο θα ανοίξει και το καρεκλάκι», σημειώνει ο κ. Τόττης.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά έχει ανοίξει μόνο η παιδική πίστα, καθώς το χιόνι δεν ξεπερνάει τους 15 πόντους, ωστόσο οι υπεύθυνοι του Κέντρου ευελπιστούν ότι τις επόμενες ημέρες το χιόνι θα αυξηθεί. Σημειώνεται ότι για το Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Παρόμοια είναι και η εικόνα στο Χιονοδρομικό Κέντρο  Σελίου. Στο Σέλι θα ανοίξουν τα baby lift για τις πίστες 15 και 16 στη βάση του χιονοδρομικού, ωστόσο γίνονται προσπάθειες να δοθούν σε λειτουργία την Κυριακή οι πίστες Δάφνη (12) και Ευρυδίκη (13 συνδετικό) στη λάκα του Αρσούμπασι, όπως και η πίστα Ερατώ (3-λούκι).

Αντίθετα, τα Χιονοδρομικά Κέντρα στο Φαλακρό, το Βίτσι, τη Βασιλίτσα, καθώς και τα 3-5 Πηγάδια το χιόνι δεν έχει φθάσει ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα και επομένως οι πίστες δεν θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο.

Οι υπεύθυνοι των εν λόγω χιονοδρομικών κέντρων, αλλά και οι λάτρεις των χειμερινών σπορ στην ευρύτερη περιοχή ελπίζουν να επαληθευτούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις για χιονόπτωση  την επόμενη βδομάδα.

ZENITH