Skip to main content

Σε συστράτευση για έξοδο από την κρίση καλούν οι παραγωγικοί φορείς

«Πρέπει να εργαστούμε έτσι, ώστε η παραγωγική και κοινωνική δραστηριότητα να συγκλίνουν στο στόχο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος
«Οι κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας δεν έχουν να αθροίσουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας. Πρέπει να εργαστούμε έτσι, ώστε η παραγωγική και κοινωνική δραστηριότητα να συγκλίνουν στο στόχο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Ερωτηθείς για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Πολυζωγόπουλος είπε ότι αυτός έχει τους δικούς του κανόνες, όμως πρέπει να υπάρχει, να υποστηρίζεται και να αυξάνεται για να απορροφά και την ανεργία.

Ενώ σε ό,τι αφορά τις «κόκκινες γραμμές», ο πρόεδρος της ΟΚΕ είπε ότι πρέπει να υπάρχει ένας ελάχιστος κοινωνικός παρονομαστής, ώστε να μην αυξάνεται η φτώχεια.

«Η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη δύσκολη θέση, πρέπει να πολεμήσουμε, δυνατότητες υπάρχουν, πρέπει να στηρίζουμε την κυβέρνηση, αυτήν έχουμε τώρα, δεν είναι θέμα πολιτικών και κομματικών αντιπαραθέσεων, είναι εθνικός στόχος», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσων Νίκος Αγγελόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Αγγελόπουλος ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι πρέπει να στηριχθούν ακόμα και τα επώδυνα μέτρα, λέγοντας ότι όλοι πολίτες και πολιτικοί είμαστε συνυπεύθυνοι, αποφεύγοντας, ωστόσο, να τοποθετηθεί για συγκεκριμένα μέτρα.

 ΓΣΕΒΕΕ: «Θα πληρώσουμε ακριβά»

Υπάρχει ένα επαρκές δίχτυ ασφαλείας για τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, που δυστυχώς πρέπει να πληρώσουμε πολύ ακριβά και με σκληρά μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, εξερχόμενος της σύσκεψης των παραγωγικών φορέων με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Ασημακόπουλος είπε ότι κάθε σκέψη μετακύλησης του κόστους στα προϊόντα, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ, είναι ανεδαφική -»είναι σαν να είσαι στον Άρη», είπε χαρακτηριστικά - ενώ αντιτάχθηκε στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι έχουμε την αίσθηση πως δεν θα φτάσουμε ως εκεί.

EΣΕΕ: Πολύ σκληρά τα μέτρα

Τα μέτρα που μας ζητάει η «τρόικα» είναι πολύ σκληρά, αλλά τουλάχιστον μας δίνουν τη δυνατότητα να το παλέψουμε χρονικά και οικονομικά, δήλωσε ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, μετά τη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι η χώρα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο δεν θα πραγματοποιηθεί από τη μια μέρα στην άλλη, ενώ τόνισε ότι πρέπει να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο το μεταβατικό στάδιο.

Επίσης, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κορκίδης είπε ότι δεν είναι δυνατόν να πούμε ναι στην αύξηση του ΦΠΑ, ο οποίος ήδη έχει αυξηθεί στο προηγούμενο διάστημα.

ZENITH