Skip to main content

Σε θέση μάχης οι…γαλάζιοι για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Άνω κάτω οι ΝΔκράτες – πάλι – λόγω των εσωκομματικών εκλογών τους, στο τέλος του μήνα. Οι διορισμένοι – λίγοι και εκλεκτοί στη Θεσσαλονίκη – δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, όμως οι υπόλοιποι δίνουν μάχε

Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr

Άνω κάτω οι ΝΔκράτες – πάλι – λόγω των εσωκομματικών εκλογών τους, στο τέλος του μήνα. Οι διορισμένοι – λίγοι και εκλεκτοί στη Θεσσαλονίκη – δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, όμως οι υπόλοιποι δίνουν μάχες για να ξεκαθαρίσει...εντελώς το τοπίο, από ανεπιθύμητους πχ Μπακογιαννικούς και πρώην Καραμανλικούς. Την ίδια ώρα, αυτές οι εκλογές, θα ξεκαθαρίσουν κι άλλους λογαριασμούς μεταξύ στελεχών της ΝΔ, ενώ θα δρομολογηθούν και τα χρίσματα των γαλάζιων του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Με το τέλος αυτής της εσωκομματικής διεργασίας, τα βλέμματα θα στραφούν στους υποψήφιους... υποψήφιους της αυτοδιοίκησης και των τοπικών εκλογών. Ο αγώνας μεταξύ των αντιπάλων, για τα μάτια ή έστω το ΟΚ του Σαμαρά, εκτιμάται ότι θα είναι σκληρός και…απρόβλεπτος

Είναι η πρώτη φορά που λέξεις όπως ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη και παραγωγικότητα θα κυριαρχούν λόγω ΔΝΤ αλλά και λόγω της προϊστορίας του προέδρου της ΝΔ (τον στηρίζουν ανοικτά και χρόνια επιχειρηματίες της Β. Ελλάδος, όπως η οικογένεια Χαϊτογλου)

Στο ένα στρατόπεδο έχουν τοποθετηθεί ήδη σε θέση μάχης πετυχημένοι επιχειρηματίες της πόλης, με κοινό όραμα να βγάλουν τη Θεσσαλονίκη από τα αδιέξοδά της και την κυβερνητική της...μοναξιά.

Στο άλλο περιμένει στη γωνία, κάποιο σήμα, νεύμα, σημάδι από το Θεό ή τη ζωή, ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, πρώτος σε ψήφους στην Α Θεσσαλονίκης, δικηγόρος-δημοσιογράφος και στο παραπέντε…Σαμαρικός.
 
Αμετακίνητος - μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας – όπως λένε οι αντίπαλοί του, στέκεται ο νυν δήμαρχος Παπαγεωργόπουλος, κρατώντας μαύρη σημαία και διαμαρτυρόμενος για την κομματική κοπτοραπτική του Ραγκούση στο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Πιστεύει ακράδαντα ότι με το έργο του (πάρκα παραλίας, ασφαλτοστρώσεις, αναπλάσεις κτλ) και παρά τη σύλληψη Σαξώνη για την υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ θα ξανακερδίσει το δήμο.

Οπότε «το φάγαμε το βόδι και η ουρά έμεινε» και είτε κάποιοι θα τη βάλουν στα σκέλια και θα φύγουν είτε θα την κουνήσουν από τη χαρά τους και εδώ θα μείνουν. Σε λίγες εβδομάδες θα «δείξει» αν τελικά ήρθε η ώρα των επιχειρηματιών – όπως εννόησε προχθές ο βιομήχανος Δασκαλοπουλος – ή αν ανέβηκε η ψείρα στο γιακά – όπως του απάντησε ο υπουργός Καστανίδης – και στην Α περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

ZENITH