Skip to main content

Σε θετική τροχιά το ΧΑ

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές, μετά την είδηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα προτείνει την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές, μετά την είδηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα προτείνει την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ATEbank.

Στις 11:24, ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 1,60%, στις 1.599,07 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 29,69 εκατ. ευρώ. Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές 56 κινούνται ανοδικά, 24 πτωτικά, ενώ 14 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,62%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,91% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης καταγράφει κέρδη 1,21%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,43%) και των Ασφαλειών (+3,05%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομ. Προϊόντων (-1,40%) και των Κατασκευών (-1,33%).

ZENITH