Skip to main content

Σε τρεις εβδομάδας επιστρέφει η τρόικα

Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώθηκε σχετικά από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες και τελεί εν αναμονή της νέας άφιξης. Μόνο που αυτή θα είναι πολύ περισσότερο «αιματηρή» από την τελευταία...
Σε 20 μέρες από σήμερα θα βρίσκονται και πάλι στην Ελλάδα τα μέλη της τρόικας των ελεγκτών. Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών ενημερώθηκε σχετικά από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες και τελεί εν αναμονή της νέας άφιξης. Μόνο που αυτή θα είναι πολύ περισσότερο «αιματηρή» από την τελευταία.

Οι πληροφορίες θέλουν τα μέλη της τρόικας να ετοιμάζουν νέα έκθεση, την κρισιμότερη όλων, με βάση την οποία θα αποφασισθεί αν και κατά πόσο η χώρα μας θα λάβει τη δεύτερη δόση του δανείου από το ταμείο των 110 δισ. ευρώ. Το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι θετική και κατά συνέπεια, θα ανάβει το πράσινο φως για τη χορήγηση της δόσης, δεν συνεπάγεται ότι η Ελλάδα ξεπέρασε το σκόπελο και οδεύει προς «ήσυχο λιμάνι».

Αντιθέτως, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι όλα θα κριθούν το Σεπτέμβριο, που εκ των πραγμάτων αναδεικνύεται στον κρισιμότερο μήνες όλου του έτους.

ZENITH