Skip to main content

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σάμο

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα το ένα και μοναδικό μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το βράδυ από την περιοχή του Κοκαρίου και έφτασε μέχρι τα Ρόκια Μυτυλινιών.
Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα το ένα και μοναδικό μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το βράδυ από την περιοχή του Κοκαρίου στη Σάμο και έφτασε μέχρι τα Ρόκια Μυτυλινιών.

Επί τόπου βρίσκονται όλες οι επίγειες δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες και αρκετός κόσμος, που βοηθά στην πυρόσβεση. Από αέρος επιχειρούν 7 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 4 ελικόπτερα και δύο σινούκ.

Από Αθήνα ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις, με 80 άντρες της ΕΜΑΚ, ενώ τον συντονισμό έχει ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Μέχρι στιγμής η κατάσταση φαίνεται ότι ελέγχεται από τις ομάδες πυρόσβεσης, όμως υπάρχουν συχνές αναζωπυρώσεις, λόγω της θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων.

«Δεν χρειάζεται εφησυχασμός αυτή την ώρα», λένε οι πυροσβέστες, «χρειάζεται να συνεχίσουμε τις μάχες με τις φλόγες, για να μπορέσουμε πριν πέσει το φως της ημέρας να την περιορίσουμε και να ελέγξουμε την πυρκαγιά».

ZENITH