Skip to main content

Σε ύψος ρεκόρ οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ στην Ελλάδα

Στο ύψος-ρεκόρ των 2,6 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι θα ανέλθουν οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς τη χώρα μας το 2010 και θα είναι υπερδιπλάσιες από τον μέσο όρο της περασμένης π
Στο ύψος-ρεκόρ των 2,6 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι θα ανέλθουν οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς τη χώρα μας το 2010 και θα είναι υπερδιπλάσιες από τον μέσο όρο της περασμένης πενταετίας, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλούταρχος Σακελλάρης, μιλώντας στη διάρκεια της υπογραφής συμφωνίας χρηματοδότησης ύψους 400 εκατ. ευρώ με την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), για την αύξηση της παραγωγής καθαρών καυσίμων μέσω της αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Ελευσίνας.

Οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ στη χώρα μας, όπως τόνισε ο κ. Σακελλάρης, θα καλύψουν όλους τους σημαντικούς τομείς, ειδικότερα μεταφορές, ενέργεια, αστική ανάπλαση και παιδεία. Η αύξηση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σύνολο υποστηρικτικών μέτρων, που περιλαμβάνει κατά προτεραιότητα χρηματοδοτήσεις για τους τομείς της ενέργειας, των κλιματικών αλλαγών και των έργων υποδομής, καθώς και για «καθαρές» μεταφορές και για την προώθηση της σύγκλισης, καθώς και για τις επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Αργότερα, ο κ. Σακελλάρης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Σε ερώτημα του Προέδρου αν η διεθνής κατάσταση επηρεάζει την Τράπεζα, ο κ. Π. Σακελλάρης απάντησε λέγοντας πως «η κατάσταση σίγουρα επηρεάζει, γιατί είναι δύσκολη και για μας εδώ στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς είναι και στην Ευρώπη».
"Και αυτό επηρεάζει τους πάντες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως το δικό μας, αλλά επηρεάζει και την ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Ωστόσο κατέληξε λέγοντας ότι: «Αλλά ήρθα σήμερα με μια εικόνα ελπίδας: Μόλις πριν από λίγο υπογράψαμε μια μεγάλη σύμβαση με τα Ελληνικά Πετρέλαια, για μια επένδυση 1,2 δισ. ευρώ που είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό έργο στην Ελλάδα»

ZENITH