Skip to main content

Σε χαμηλό διετίας οι ευρωπαϊκές μετοχές

Οι Ευρωπαϊκές μετοχές έπεσαν σήμερα στα κατώτερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, παρασυρμένες από την υποβάθμιση της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από τον Οίκο αξιολόγησης Standard & Poor΄s.
Σήμερα οι Ευρωπαϊκές μετοχές έπεσαν στα κατώτερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, παρασυρμένες από την υποβάθμιση της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από τον Οίκο αξιολόγησης Standard & Poor΄s.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών FTSEurofirst 300 σημείωσε πτώση κατά 2,6% και άτυπα έκλεισε στις 1.073,84 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 4 Φεβρουαρίου, έπειτα από δύο συνεχόμενες ημέρες ανόδου.

Οι τραπεζικές μετοχές ήσαν τα μεγαλύτερα θύματα της πτώσης αυτής: οι BNP Paribas, Banco Santander, BBVA, HSBC, Societe Generale και UBS σημείωσαν υποχώρηση μεταξύ 2,4 έως 6,1 %.

Οι δε ελληνικές τράπεζες έπεσαν κατά 9,2%. Τα πορτογαλικά χρεώγραφα έπεσαν κατά 5,4% μετά την υποβάθμιση της δανειοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά δύο βαθμούς στο Α- με αρνητική τάση, ενώ ο χαρακτηρισμός της ελληνικής ικανότητας ως «ανυπόστατης» από την S&P μετά το πέρας της χρηματιστηριακής συνεδρίασης στην Αθήνα -αλλά πριν το κλείσιμο των Ευρωπαϊκών Χρηματαγορών- οδήγησε σε πτώση των ελληνικών μετοχών κατά 6%.

ZENITH