Skip to main content

ΣΕΒΕ: Έρχεται το 1ο εργαστήριο για το έργο Skills Balancing

Το πρώτο εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου Skills Balancing διοργανώνει την Παρασκευή ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Το πρώτο εργαστήριο με τίτλο «Το έργο SKILLS BALANCING και οι διαδικασίες ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» διοργανώνει την Παρασκευή ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Skills Balancing “ Balancing supply and demand of the professional skills needed in the interregional area”, στο οποίο συμμετέχει ο ΣΕΒΕ σε συνεργασία με φορείς από τη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η παρουσίαση του έργου, των διαδικασιών ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της δράσης ανάπτυξης του Χάρτη Δεξιοτήτων και απευθύνεται σε σχετικούς φορείς εκπαίδευσης, κατάρτισης, πιστοποίησης δεξιοτήτων και υποστήριξης επιχειρήσεων της διασυνοριακής περιοχής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το έργο, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013», έρχεται να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση για τη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας καθώς θα επιτρέψει την επέκταση της σχέσης μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, προσδιορίζοντας τη δημιουργία νέων δεξιοτήτων καθώς και την αναβάθμιση των υφιστάμενων.

Στόχος του είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης των επαγγελματικών δεξιοτήτων και των νέων επενδύσεων που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία της διασυνοριακής περιοχής. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, μία από τις κύριες ομάδες δράσεων του έργου αφορά στις διαδικασίες ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ενώ βασική δράση αυτής της ομάδας είναι η δημιουργία ενός Χάρτη Δεξιοτήτων που θα αποτελέσει τη σύνδεση για την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης και έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως μοντέλο πρόβλεψης της προσφοράς και της ζήτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων στη διασυνοριακή περιοχή.

Το εργαστήριο διοργανώνεται την Παρασκευή 13 Μαρτίου μεταξύ 17:30 και 20:00 στο ξενοδοχείο Domotel Les Lazaristes, Κολοκοτρώνη 16, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη και αποτελεί, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το πρώτο από μία σειρά εργαστηρίων που θα διοργανώσει ο ΣΕΒΕ για την κεφαλαιοποίηση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και με το πέρας του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ZENITH