Skip to main content

Σειρά επαφών του Δρούτσα στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ

Διαδοχικές συναντήσεις με την Κάθριν Αστον, τους υπουργούς Εξωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Σερβίας και Ισραήλ, τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζ.Στάϊμπεργκ, καθώς και τον Αχμέτ Νταβούτογλου είχε
Διαδοχικές συναντήσεις με την Κάθριν Αστον, τους υπουργούς Εξωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Σερβίας και Ισραήλ, τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζ.Στάϊμπεργκ, καθώς και τον Αχμέτ Νταβούτογλου στον οποίο έθεσε το ζήτημα του «Πίρι Ρέις», είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών 56 κρατών-μελών του ΟΑΣΕ συμφώνησαν να διεξαχθεί τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, η πρώτη μετά από 11 χρόνια.

Κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ αναγνωρίσθηκε από τους εταίρους η «Διαδικασία της Κέρκυρας» ως αποτέλεσμα και κληρονομιά της περσινής ελληνικής προεδρίας του Οργανισμού, προς τον στόχο ενίσχυσης της ασφάλειας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι στην Υπουργική της Αθήνας, η Ελλάδα είχε πετύχει την υιοθέτηση πολιτικής διακήρυξης για τη Διαδικασία της Κέρκυρας και σχετική υπουργική απόφαση για την εξέλιξη της Διαδικασίας.

Με τη Διακήρυξη, η ελληνική πρωτοβουλία θεσμοθετήθηκε επίσημα ως διαδικασία του ΟΑΣΕ και προεβλέπετο η συνέχιση του διαλόγου σε επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων ΟΑΣΕ σε άτυπο πλαίσιο (Συναντήσεις «Διαδικασίας Κέρκυρας»).

ZENITH