Skip to main content

Σεμινάριο για την προστασία των προϊόντων από την αντιγραφή

Το Enterprise Europe Network – Hellas του ΣΒΒΕ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας διοργανώνουν εξειδικευμένο σεμινάριο με θέμα: «Η Προστασία των Προϊόντων από την Αντιγραφή».
Εξειδικευμένοσεμινάριο με θέμα: «Η Προστασία των Προϊόντων από την Αντιγραφή» διοργανώνουν το Enterprise Europe Network – Hellasτου Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τονΟργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 με ώρα έναρξης 10:00 στο ξενοδοχείο Nikopolis.

Τοσεμινάριο θα καλύψει θέματα όπως η νομοθεσία για την ΠνευματικήΙδιοκτησία, οι νομικές ενέργειες εναντίον της αντιγραφής και τηςπαραβίασης δικαιωμάτων που αφορούν εφευρέσεις και βιομηχανικά σχέδια, ηνομοθεσία και οι διαδικασίες στα τελωνεία, η προστασία εμπορικώνσημάτων, οι ειδικοί έλεγχοι στη χώρα και τα δικαιώματα διανοητικήςιδιοκτησίας.

Μεταξύ των ομιλητών είναι ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείου και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης Ν. Βερναδάκης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και νομικοί του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.  

Οι απομιμήσεις και η πειρατεία, κάτω από όλες τις μορφές τους (αντιγραφή, καταπάτηση δικαιωμάτων βιομηχανικής ή πνευματικής ιδιοκτησίας, σημάτων, παραποίηση γεωγραφικών ενδείξεων και ονομασιών προέλευσης κ.λπ.), αναπτύσσονται με αυξανόμενο ρυθμό στην Ε.Ε. και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Μόνο το 2008, τα τελωνεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν περισσότερες από 130 εκατ. περιπτώσεις κατάσχεσης απομιμήσεων προϊόντων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., αύξηση περίπου 17% σε σύγκριση με το 2007.

Απομιμήσεις παρατηρούνται όλο και περισσότερο στα φάρμακα, στα τρόφιμα (με χαρακτηριστική την περίπτωση της Ελληνικής φέτας), στα ενδύματα, στα τσιγάρα, στα καλλυντικά, στα παιχνίδια, στο λογισμικό και στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ακόμη και στα δομικά υλικά.

Τα προϊόντα αυτά εκτός από τη σημαντική οικονομική ζημία που συνεπάγονται για τις επιχειρήσεις που τα παράγουν ή τα εμπορεύονται, συνδέονται άμεσα με το παραεμπόριο και τη φοροδιαφυγή.

ZENITH