Skip to main content

Σενάρια για νέα έκδοση πριν το τέλος Ιουλίου!

Τι αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες της Voria.gr, για τις προτάσεις που διατυπώνονται στο οικονομικό επιτελείο μετά το χθεσινό πετυχημένο εγχείρημα.
Ήταν να μη γίνει η αρχή. Το ελληνικό δημόσιο μελετά το ενδεχόμενο να βγει στις αγορές εκ νέου και να αναζητήσει κεφάλαια δανεισμού, πριν βγει το καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες της Voria.gr από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι το σενάριο αυτό εξετάζεται πλέον πολύ σοβαρά και μάλιστα δεν λείπουν και οι φωνές εκείνων που υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει πριν το τέλος Ιουλίου, καθώς τον Αύγουστο όλες οι αγορές νεκρώνουν...

Η αισιοδοξία έχει επανέλθει για τα καλά στο υπουργείο Οικονομικών, μετά τη χθεσινή επιτυχημένη έκδοση, η οποία, μολονότι έχει σε συνθήκες «θερμοκηπίου», καθώς εξαρχής απευθυνόταν σε Έλληνες επενδυτές, αποδείχτηκε εξαιρετικά δημοφιλής.

Απόδειξη αποτελεί:
α) η υπερκάλυψη που σημειώθηκε,
β) το χαμηλό επιτόκιο με το οποίο έγινε και
γ) η συμμετοχή έστω και σε ποσοστό 20% των ξένων τραπεζών στη διαδικασία.

Μάλιστα, δεν λείπουν και εκείνες οι απόψεις οι οποίες πρεσβεύουν ότι εκτός του καλοκαιριού το δημόσιο θα πρέπει να ξαναβγεί – και μάλιστα πιο επιθετικά – τον Οκτώβριο κι ενδεχομένως το Δεκέμβριο στις αγορές, για τον ίδιο σκοπό και μάλιστα με έντοκα ετήσιας διάρκειας. Προς το παρόν, πάντως, αυτό το οποίο συστήνεται είναι «ψυχραιμία», γιατί αρκεί μια άτυχη στιγμή για να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

ZENITH