Skip to main content

Σφίγγει τα λουριά σε Βαρουφάκη ο Τσίπρας, λόγω της υπερέκθεσης

Φουντώνουν τα σενάρια για το αίτημα του πρωθυπουργού προς τον Γιάννη Βαρουφάκη περί περιορισμού της έκθεσής του στα ΜΜΕ. Ανεβλήθη προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξή του.

Φουντώνουν τα σενάρια για αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Γιάννη Βαρουφάκη περί περιορισμού της έκθεσής του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς ανεβλήθη η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Ο κ. Βαρουφάκης ειδοποίησε εγκαίρως ότι η συνέντευξη θα πρέπει να αναβληθεί λόγω έκτακτων εξελίξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί ο διευθυντής του ραδιοσταθμού Βασίλης Χιώτης που θα φιλοξενούσε τον κ. Βαρουφάκη στην εκπομπή του.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκαν οι φήμες για δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου λόγω των συνεχιζόμενων δηλώσεων του κ. Βαρουφάκη στα μίντια, ενώ και η γερμανική εφημερίδα Bild, σε σημερινό της δημοσίευμα, μιλά για ευθεία παρέμβαση Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό να ζητεί χθες από τον κ. Βαρουφάκη τον περιορισμό δηλώσεων και εμφανίσεων σε Μέσα. Και αυτό προκειμένου να μπει ένα φρένο στη δημόσια αντιπαράθεση με τους εταίρους που τροφοδοτούνταν από τη διαρκή έκθεση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, όπως επί παραδείγματι τη χθεσινή, δηκτική σχετική αναφορά του εκπροσώπου του Βόλφκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ.

Image
Σφίγγει τα λουριά σε Βαρουφάκη ο Τσίπρας, λόγω της υπερέκθεσης

Εξάλλου, ως ένδειξη της προσπάθειας περιορισμού του κ. Βαρουφάκη από το Μαξίμου, η Bild αναφέρει πως τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ θα συνοδεύσει στο προσεχές Eurogroup της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Η επίσημη εξήγηση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα, είναι ότι ο κ. Δραγασάκης αποτελεί τυπικά προϊστάμενο του κ. Βαρουφάκη και έχει μεγαλύτερη διεθνή εμπειρία από τον ίδιο.

«Οι πολλές συνεντεύξεις του Βαρουφάκη και η αντικρουόμενες δηλώσεις του πολλές φορές έχουν μπερδέψει και πολλές φορές εκνευρίσει τους εταίρους στην διαπραγμάτευση», σχολιάζει απ' την πλευρά του το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.
 

ZENITH