Skip to main content

Σφοδρή αντίδραση ΝΔ για τον ανδριάντα

Παράνομη χαρακτηρίζει η ΝΔ την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για επανεξέταση του χώρου τοποθέτησης του ανδριάντα του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, κατηγορώντας τον Π. Γερουλάνο ότι υπακούει στη θέ
Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για επανεξέταση του χώρου τοποθέτησης του ανδριάντα του Κων/νου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη. Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού του κόμματος, βουλευτής Λακωνίας, Αθανάσιος Δαβάκης, κατηγορεί τον αρμόδιο υπουργό, Π. Γερουλάνο, για εξάμηνη αδράνεια και προσθέτει πως «ανέλαβε επιτέλους μια σημαντική (!) πρωτοβουλία: Να μετακινήσει τον υπό τοποθέτηση ανδριάντα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή από την οδό Αριστοτέλους σε άλλο σημείο της πόλης της Θεσσαλονίκης, διότι αυτό ζητά η Πασοκική αντιπολίτευση του δήμου.

Πρόκειται για πρωτοφανή και, εντέλει, παράνομη απόφαση, αφού, χωρίς να υπάρχουν νεώτερα στοιχεία, επιχειρεί την επανεξέταση και ανατροπή της -εδώ και περίπου ένα χρόνο - ομόφωνης απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του ίδιου του Υπουργείου. Καλούμε τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού να ασχοληθεί με την παραγωγή έργου στον τομέα του και να αφήσει το χόμπι της ανάκλησης αποφάσεων των προκατόχων του, που, μεταξύ άλλων, προδίδει έλλειψη πολιτικού πολιτισμού».

ZENITH