Skip to main content

Σφοδρή αντίδραση Ξυνίδη για Ν.Ε Θεσσαλονίκης

«Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα εξακολουθήσουν να είναι μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ με τέτοιες δεξιές απόψεις», δήλωσε ο Σ. Ξυνίδης, αναφερόμενος στην αντίθεση της ΝΕ Α΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος στη
Μετά την αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ήρθε και αυτή του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη για την απόφαση της ΝΕ Α΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος, με την οποία τα μέλη της εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε μετανάστες.

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα εξακολουθήσουν να είναι και να θεωρούν ότι φέρουν την ιδιότητα του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ με τέτοιες δεξιές απόψεις, κάνουν λάθος», τόνισε ο κ. Ξυνίδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

«Ντρέπομαι γι΄ αυτή τη στημένη απόφαση της πλειοψηφίας, της δήθεν πλειοψηφίας, της Θεσσαλονίκης, που είναι λίγο πιο δεξιά από τον ΛΑΟΣ. Είναι ντροπή κάποιοι να προωθούν τέτοιου είδους απόψεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Ξυνίδης.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση μετείχαν 14 από τα 17 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Υπέρ της απόφασης ψήφισαν 7 μέλη, κατά 6 και υπήρχε και ένα λευκό. Το σκεπτικό των επτά μελών είναι να δίνονται όλα τα δικαιώματα στους μετανάστες, αλλά η ιθαγένεια να εξετάζεται σε δεύτερη φάση και με πιο αυστηρά κριτήρια.

ZENITH