Skip to main content

Σφοδρή επίθεση Παπαθανασίου στην κυβέρνηση για φορολογικό

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπαθανασίου, σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το «αντιαναπτυξιακό, άδικο και αναποτελεσματικό».
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το «αντιαναπτυξιακό, άδικο και αναποτελεσματικό».

Ο κ. Παπαθανασίου, μιλώντας στον «Βήμα FM 99,5», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φούσκωσε» το έλλειμμα στο 12,7, ενώ χαρακτήρισε «μπλόφα» τα περί ΔΝΤ. «Η πολιτική της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε φοροεπιδρομή. Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι εντελώς αντιαναπτυξιακό διότι στραγγαλίζει και την οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης, άδικο και αναποτελεσματικό», τόνισε.

«Εμείς πέρυσι τέτοια εποχή κάναμε ακριβώς το αντίθετο, διαβεβαιώναμε και το πιστεύαμε ότι η χώρα δεν κινδυνεύει. Πήραμε δύο φορές μέτρα και είχαμε δεσμευτεί επισήμως για μέτρα από τον Σεπτέμβριο. Δανειστήκαμε πράγματι μία φορά με 6,1 επιτόκιο, αλλά από εκεί και πέρα το επιτόκιο έφτασε και στο 4 και στο 4,5, το spread έφτασε στο 10ετές στις 180 μονάδες», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

ZENITH