Skip to main content

Σήμα κινδύνου από τον τουρισμό

Έως και 20% η πτώση της φετινής σεζόν, ενώ η βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας εγκαταλείπεται στην τύχη της.
Στην τύχη του κυριολεκτικά εγκαταλείπεται ο ελληνικός τουρισμός στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν κι ενώ η χρονιά διαμορφώνεται με τις χειρότερες δυνατές προοπτικές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων κάνουν λόγο ακόμα και για πτώση της τάξης του 15% και του 20%, η οποία, μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με την παραίτηση της αρμόδιας υφυπουργού κ. Άντζελας Γκερέκου, αναμένεται ότι θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο. Το γεγονός επισκίασε τη χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε ο υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, διαμηνύοντας όπου δει ότι «από το πρωί ασχολούμαι με τον τουρισμό και τα ανοικτά του θέματα». Το πρόβλημα, ωστόσο, για τη βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας παραμένει και γίνεται ολοένα και πιο δισεπίλυπτο. Αν οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για πτώση της κίνησης έως και 20% επιβεβαιωθούν στην πράξη, τότε είναι πολύ πιθανό μια σειρά από άλλους κρίσιμους δείκτες, όπως, για παράδειγμα, αυτός της ανεργίας, να αυξηθεί κατακόρυφα.

Το γεγονός επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία οι τουριστικοί παράγοντες όλης της χώρας στην κυβέρνηση, ενώ ήταν χαρακτηριστικό το SOS μήνυμα που εστάλη στον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, πριν από μόλις 15 μέρες.

ZENITH