Skip to main content

Σημαντική πτώση της επαγγελματικής στέγης στη Σόφια

Κρίση περνά η αγορά επαγγελματικής στέγης στη βουλγαρική πρωτεύουσα με τη ζήτηση να παρουσιάζει κάμψη.
Η αγορά ακινήτων και ιδιαίτερα η αγορά επαγγελματικής στέγης στη Σόφια δέχεται σημαντικές πιέσεις από την υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας και τα γενικότερα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η Βουλγαρία.

 Η εν λόγω αγορά είναι ευαίσθητη στις μεταβολές των οικονομικών συνθηκών, όπως τονίζεται σε έκθεση της εταιρείας Colliers International που δημοσιεύεται στο διαδικτυακό τόπο investor.gr, με συνέπεια τη σημαντική πτώση που παρατηρείται.

Η προσφορά νεόδμητων επαγγελματικών χώρων στη Σόφια συνέχισε να κινείται σε ανοδική πορεία τους πρώτους μήνες του 2009, αντίστροφα με τη σημαντική επιβράδυνση των επενδυτικών σχεδίων, αλλά εξακολούθησε να υπερβαίνει σε μεγάλο βαθμό την αντίστοιχη ζήτηση. Ως αποτέλεσμα η πληρότητα σε νέους επαγγελματικούς χώρους πλησίασε το 86,5% στα μέσα του 2009, ενώ σε περιοχές της πόλης απομακρυσμένες από το κέντρο ανέρχεται σε ποσοστό μόλις 80%.

Την παρούσα στιγμή στη βουλγαρική πρωτεύουσα είναι υπό κατασκευή επαγγελματικές στέγες συνολικού εμβαδού 850.000 τ. μ. , ενώ τους προσεχείς μήνες αναμένεται η παράδοση επιπλέον  επαγγελματικών χώρων εμβαδού 250.000 τ. μ.

Φ.Λ

ZENITH