Skip to main content

Σήμερα η έκθεση της τρόικας στον υπουργό Οικονομικών

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα παραδίδεται η απολογιστική έκθεση της τρόικας με βάση τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την τελευταία επίσκεψη της στη χώρα μας.
Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα παραδίδεται η απολογιστική έκθεση της τρόικας με βάση τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την τελευταία επίσκεψη της στη χώρα μας. Κι όπως υποστηρίζει από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας η Voria.gr κάθε άλλο παρά αισιόδοξη και θετική για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας θα είναι.

Το γεγονός ότι οι τρεις επικεφαλής του κλιμακίου αναχωρούν αύριο, τρεις μέρες νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικώς προγραμματιζόταν, δεν συνιστά θετική ένδειξη, όπως πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν. Κι αυτό γιατί θα μείνει πίσω ένα κλιμάκιο αποτελούμενο από 30 στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, για να συνεχίσουν τις επαφές με κυβερνητικά μέλη και υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης.

Από την τρόικα δόθηκε το πράσινο φως για τη δεύτερη δόση, αλλά η τρίτη είναι κυριολεκτικά στον αέρα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει με την περίπτωση της. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι η οριστική απόφαση για το… μέλλον της θα ληφθεί την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή κι αφού συνυπολογισθούν τα βήματα προόδου που θα έχουν γίνει έως τότε με την περίπτωση της ΔΕΗ, της Αγροτικής αλλά και των γκρίζων ζωνών που εντοπίστηκαν στο ασφαλιστικό και πρέπει να «διαφωτιστούν».

Κατά συνέπεια, το φθινόπωρο που έρχεται σίγουρα θα είναι από κάθε άποψη «καυτό».

ZENITH