Skip to main content

Σήμερα η κατάθεση του επιχειρηματία για τον Cabinet man

Σήμερα καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή της Siemens ο επιχειρηματίας, που ενεπλάκη στην υπόθεση, εξαιτίας ενός e-mail, που κατά το ΠΑΣΟΚ αποκάλυπτε χρηματισμό «γαλάζιου υπουργού» της κυβέρνησης Καρα
Σήμερα καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή που εξετάζει τα μαύρα ταμεία της Siemens ο επιχειρηματίας, Μάριος Κάτσικας, που ενεπλάκη στην υπόθεση, εξαιτίας ενός e-mail, πουκατά το ΠΑΣΟΚ αποκάλυπτε χρηματισμό «γαλάζιου υπουργού» της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά κατά τηΝΔ αφορά στην πληρωμή ενός επιπλοποιού.

 Η υπόθεση που έκανε την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει την παραίτηση του Σ. Βαλυράκη ξεκίνησε, όταν πρόεδρος της επιτροπής παρουσίασε σειρά εγγράφων που, όπως τόνισε, ανήκουν στον φάκελο της δικογραφίας και έχουν αποσταλεί στην εξεταστική επιτροπή από την ανακρίτρια Μ. Νικολακέα.

Πρόκειται για ένα e-mail, το οποίο μεταφράστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών και στο οποίο, όπως εξήγησε ο κ. Βαλυράκης, η αμερικάνικη εταιρεία ΝΥ DesignGroup @aol.com έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση Mario.Katsikas@faran.gr στις 11 Μαρτίου του 2008, με την επισήμανση: «Μάριο, παρακαλώ να ρίξεις μια ματιά στις πληροφορίες που χρειάζονται για να δοθεί το υπόλοιπο 50% της κατάθεσης για τον άνθρωπο του Υπουργικού Συμβουλίου». Στο ίδιο μήνυμα αναγράφονταν ένας τραπεζικός λογαριασμός, αλλά και η τράπεζα Signature Bank, στην οποία έπρεπε να κατατεθούν τα χρήματα. Ο λογαριασμός ανήκε στην εταιρεία Build-it Ltd με κάτοχο την Deborah SorKin.

Ο κ. Βαλυράκης, αλλά και βουλευτές-μέλη της εξεταστικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τόνιζαν ότι πρόκειται για υπουργό της Ν.Δ. Εξήγαγαν δε το συμπέρασμα αυτό από το πρωτότυπο έγγραφο στο οποίο αναφερόταν συγκεκριμένα η φράση «cabinet man».

Η ΝΔ υποστήριξε αρχικά ότι το έγγραφο είναι πλαστό και στη συνέχεια ότι η εντολή αφορούσε προκαταβολή για την επίπλωση διαμερίσματος του επιχειρηματία.

ZENITH