Skip to main content

Σήμερα η κηδεία του Ν. Κακαουνάκη

Σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Καστέλι Χανίων, κηδεύεται ο Νίκος Κακαουνάκης. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στις 4 το απόγευμα.
Σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Καστέλι Χανίων, κηδεύεται ο Νίκος Κακαουνάκης. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στις 4 το απόγευμα.

«Καλό ταξίδι Νίκο» είναι ο σημερινός τίτλος της εφημερίδας «στο Καρφί του Σαββατοκύριακου», η οποία είναι ολόκληρη αφιερωμένη στη ζωή και τη δράση του εκδότη της.

Στο «Σημείωμα για τον εκδότη» αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «είναι πολύ σκληρό να γράψεις νεκρολογία για ένα φίλο. Τα ρήματα σε παρελθοντικό χρόνο σού ενισχύουν την αίσθηση του τετελεσμένου - αυτού που το μυαλό σου αρνείται να δεχθεί. Πολύ περισσότερο που κανείς δεν περιμένει ότι μια απλή εγχείρηση αφαίρεσης πολύποδα από το έντερο μπορεί ν΄αποδειχθεί μοιραία». Και παρακάτω προστίθεται ότι «ο Νίκος ήταν χαρισματικό άτομο. Διέθετε εκπληκτική επικοινωνιακή ικανότητα και το σπάνιο ταλέντο να εμπνέει εμπιστοσύνη στο συνομιλητή του- ακόμη κι αν ανήκε σε αντίπαλη πολιτική παράταξη ή αν τον έβλεπε για πρώτη φορά. Δεν πρόδωσε ποτέ αυτή την εμπιστοσύνη και δεν αποκάλυψε ποτέ τις πηγές των πληροφοριών του. Γι αυτό απέκτησε τη φήμη του ‘μπεσαλή’ και του μιλούσαν ανοιχτά όλοι οι συνομιλητές του...».

Και η εφημερίδα συνεχίζει «ο Νίκος δεν ξέχασε ποτέ ούτε την προέλευσή ούτε την καταγωγή του. Στάθηκε στο πλευρό των απλών ανθρώπων, των αδικημένων, των μη προνομιούχων. Έγινε η φωνή της διαμαρτυρίας τους και η ελπίδα της δικαίωσης των πόθων τους. Τον θεωρούσαν δικό τους άνθρωπο, τον πίστεψαν, τον εμπιστεύτηκαν και τον λάτρεψαν...», «...ο Νίκος ήταν γνήσιος. Αγνοούσε τους υποκριτικούς καθωσπρεπισμούς, ήταν ευθύς και εύστοχος, μιλούσε με ειλικρίνεια και ήξερες ότι εννοούσε αυτά που έλεγε είτε σε επαινούσε είτε σε επέπληττε» .

Και το «Σημείωμα για τον εκδότη» καταλήγει ως εξής: «... Ο Νίκος δεν είναι πια μαζί μας. Βρίσκεται παρέα με τον Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη Μελίνα Μερκούρη, το Γιώργο Γεννηματά, το Χρήστο Λαμπράκη, το Λέοντα Καραπαναγιώτη και πολλούς άλλους φίλους και αντιπάλους... Εμείς προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη απώλεια. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και ευγνωμοσύνη για όσα ζήσαμε μαζί του. Καλό ταξίδι, Νίκο!».

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΗΦΑΑΜΕΑ) των Χανίων τηλ. 2821094848, στους εξής λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 48929618576

Αγροτική Τράπεζα: 3770400351712

Τράπεζα Πειραιώς: 5765033054194

Marfin Bank: 0189939420

ή στο Ανουσάκειο Ίδρυμα στο Καστέλι Κισάμου τηλ. 2822024148 (Λογαριασμός Εθνικής 390/296043-50).

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής του «Ευαγγελισμού» ζήτησε το φάκελο ασθενείας του, για να διαπιστώσει εάν προκύπτουν ευθύνες σχετικά με τις επιπλοκές που παρουσίασε μετά την επέμβαση πολύποδα.

ZENITH