Skip to main content

Σήμερα και αύριο το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ

Με ενδιαφέρον σήμερα οι ομιλίες Κώστα Καραμανλή και των υποψηφίων για την προεδρία Ντόρας Μπακογιάννη, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Άρχιζουν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη σημερινή ημέρα, που αναμένονται οι ομιλίες του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της παράταξης, Κώστα Καραμανλή και των υποψηφίων για την προεδρία, κας Ντόρας Μπακογιάννη και κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Σήμερα επίσης θα διεξαχθεί και η ψηφοφορία για την τροποποίηση των άρθρων του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία αναφέρονται στην εκλογή του προέδρου της παράταξης.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη του διήμερου εκτάκτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, οι εργασίες του ξεκινούν σήμερα στις 11 το πρωί, (ώρα προσέλευσης συνέδρων 09:00 π.μ.), στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δημ. Σιούφας, σήμερα θα μιλήσει ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της παράταξης, Κώστας Καραμανλής, θα εισηγηθεί την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, επί της οποίας θα διεξαχθεί και η ψηφοφορία, ο γραμματέας της, Λ.Ζαγορίτης και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των υποψηφίων προέδρων. Αύριο, Κυριακή υπάρχει χρόνος για ομιλίες των συνέδρων που το επιθυμούν και θα ακολουθήσουν συζητήσεις πάνω στα ζητήματα που θα τεθούν.

Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου.

Οι σύνεδροι του εκτάκτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ανέρχονται σε 4.459. Από αυτούς 1.367 προέρχονται από το Λεκανοπέδιο, 344 από τη Θεσσαλονίκη, 2.680 από την Περιφέρεια και 68 από το εξωτερικό.

Στους συνέδρους περιλαμβάνονται 99 βουλευτές και ευρωβουλευτές, 354 τ. βουλευτές, 266 υποψήφιοι βουλευτές, 23 τ. ευρωβουλευτές, 14 υποψήφιοι ευρωβουλευτές, 363 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, 603 εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 658 εκπρόσωποι της Περιφερειακής Οργάνωσης, 325 εκπρόσωποι γυναικών, 428 εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ 177 εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ, 134 εκπρόσωποι ΕΚΟ και 650 συνδικαλιστές. Περιλαμβάνονται, επίσης, μέλη και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Αγροτών, των Ειμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων, Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και Επαγγελματικών φορέων και εκπρόσωποι Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Τα στατιστικά στοιχεία του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ, παρουσίασε η ΝΔ σε σχετική ανακοίνωση της.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ: 4.459

Από τους παραπάνω προέρχονται:

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ: 1.367
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 344
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: 2.680
ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: 68

Στους Συνέδρους περιλαμβάνονται (ενδεικτικά):

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: 99
ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: 354
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: 266
ΤΕΩΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: 23
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: 14
ΜΕΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: 362
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ:603
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: 658
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 325
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ: 428
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΑΚΕ: 177
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΚΟ: 134
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ: 650

Περιλαμβάνονται επίσης, μέλη και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Αγροτών, των Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων, Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και Επαγγελματικών Φορέων, καθώς και εκπρόσωποι Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

ZENITH