Skip to main content

Σήμερα κρίνεται η τελική μορφή του φορολογικού

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί το τελικό κείμενο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, όπως θα έχει διαμορφωθεί μετά τις παρατηρήσεις που θα καταθέσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης.
Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί το τελικό κείμενο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, όπως θα έχει διαμορφωθεί μετά τις παρατηρήσεις που θα καταθέσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης. Οι τελευταίοι έχουν το σχετικό κείμενο στα χέρια τους από την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα οπότε και τους δόθηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Η αρχική ιδέα για επανάληψη της διαδικασίας και σήμερα, τελικώς, εγκαταλείφθηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι το μόνο που θα είχε να προσφέρει θα ήταν επιπλέον καθυστέρηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από χθες το βράδυ τρεις τουλάχιστον υπουργοί της κυβέρνησης είχαν στείλει τις παρατηρήσεις τους, ενώ μέχρι σήμερα το μεσημέρι αναμένονταν ότι το ίδιο θα έπρατταν και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, στελέχη του οικονομικού επιτελείου, στο περιθώριο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή, παραδέχονταν ότι υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία επιδέχονται αλλαγών και βελτιώσεων. «Γι’ αυτό κι από τη διαβούλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρμόδιες Επιτροπές, αλλά και στην Ολομέλεια, περιμένουμε να βγουν σημαντικά και ουσιαστικά αποτελέσματα», πρόσθεταν.

Το θέμα είναι μέχρι ποιου σημείου είναι αποφασισμένο και διατεθειμένο το οικονομικό επιτελείο να κάνει αποδεκτές τις παρατηρήσεις που θα του γίνουν, αλλά και το χρονικά περιθώρια υπάρχουν πλέον για να γίνουν αυτές οι αλλαγές. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφισθεί αμέσως μετά το Πάσχα.

ZENITH