Skip to main content

Σήμερα κρίνεται η τιμολόγηση του τελευταίου 7ετούς ομολόγου

Μπορεί το ελληνικό δημόσιο να μην «βγαίνει» με νέο ομόλογο στην αγορά, όμως μέσα στις επόμενες ώρες «ανεβαίνει» στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων, προκειμένου για να αρχίσει να διαπραγματεύετα
Μια από τις κρισιμότερες μέρες για τον κρατικό δανεισμό είναι η σημερινή. Μπορεί το ελληνικό δημόσιο να μην «βγαίνει» με νέο ομόλογο στην αγορά, όμως μέσα στις επόμενες ώρες «ανεβαίνει» στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), προκειμένου για να αρχίσει να διαπραγματεύεται το προχθεσινό 7ετές ομόλογο. Εκείνο το οποίο εκδόθηκε τη Μεγάλη Τρίτη, με επιτόκιο οριακά χαμηλότερο του 6% και με προσφορές οριακά υψηλότερες από τις ζητούμενες.

Από το επιτόκιο της διαπραγμάτευσης στην ΗΔΑΤ θα εξαρτηθεί εν πολλοίς το κόστος όλης αυτής της έκδοσης, η οποία θεωρείται και είναι πολύ κρίσιμη, καθώς θα δώσει «γραμμή» στην αγορά, σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά στις επόμενες εκδόσεις, οι πληροφορίες επιμένουν ότι μέσα στον Απρίλιο, όταν θα πρέπει να πληρωθούν οι λήξεις του Μαΐου, θα γίνουν δύο με τρεις εκδόσεις εντόκων γραμματίων, πέραν των κανονικών ομολογιακών με μια δολαριακή μεταξύ αυτών. Αυτή η τελευταία είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για όλους, τόσο ως προς το ύψος της όσο κι ως προς το χρόνο που θα επιλεγεί για να γίνει. Το πιθανότερο ποσό, πάντως, λέγεται ότι θα κυμαίνεται κοντά στα 4 δισ. ευρώ.

ZENITH