Skip to main content

Σήμερα ο Παπακωνσταντίνου υπογράφει την έκθεση της τρόικας

Τελικώς, ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα υπογράψει το προσχέδιο της απολογιστικής έκθεσης που συνέταξαν οι ελεγκτές της τρόικας, με βάση τα συμπεράσματα από την τελευταία επίσκεψη
Τελικώς, ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα υπογράψει το προσχέδιο της απολογιστικής έκθεσης που συνέταξαν οι ελεγκτές της τρόικας, με βάση τα συμπεράσματα από την τελευταία επίσκεψη τους στη χώρα μας.

Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, θα βάλει την υπογραφή του σήμερα το πρωί και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα υιοθετήσει ως οφείλει, βάσει του Μνημονίου, όλες τις προβλέψεις της.

Αρχικώς, λανθασμένα, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ξ ελληνική πλευρά δεν είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε συνυπογραφή του κειμένου, επειδή είναι προσχέδιο. Γρήγορα όμως η πλευρά της τρόικας ξεκαθάρισε ότι αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης να βάλει την υπογραφή της και σε αυτό το κείμενο, γιατί με αυτό τον τρόπο αποδεικνύει κι εμπράκτως ότι υιοθετεί όλα όσα αναφέρονται σε αυτό. Κι έτσι, ο υπουργός Οικονομικών εκπροσωπώντας την ελληνικό δημόσιο θα βάλει την υπογραφή του.

ZENITH