Skip to main content

Σήμερα στέλνει τα μέτρα στους εταίρους η κυβέρνηση

Σε μια τρισέλιδη επιστολή, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ τη λίστα των μέτρων που προτίθεται να λάβει.

Σήμερα στέλνει η κυβέρνηση τη λίστα των μέτρων και μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να λάβει, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup, την Παρασκευή.

Τα μέτρα περιλαμβάνονται σε επιστολή τριών σελίδων και στόχος είναι να υπάρξει απάντηση των θεσμών έως το βράδυ, προκειμένου οι παρατηρήσεις τους να ληφθούν υπόψιν στην κατάρτιση της τελικής επιστολής, που θα σταλεί αύριο, Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα δεν περιλαμβάνει κοστολογημένα μέτρα, αλλά προτάσεις πολιτικής, με κυριότερες αυτές για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη ριζική αναμόρφωση του Δημοσίου.

«Η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους της και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλεί».

Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε η απόφαση στο Eurogroup και ο κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι εταίροι.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμο μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και πολλά από αυτά που αναφέρονται σε αυτό θα περιληφθούν στη λίστα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιβεβαίωσε και αυτός με τη σειρά του ότι η λίστα είναι υπό κατάρτιση, «αποκλειστικά από εμάς».

«Αν πουν 'ναι' θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς και αυτομάτως προχωρά η διαδικασία. Αν πουν 'όχι', τότε θα συγκληθεί νέο Eurogroup την Τρίτη» υπογράμμισε.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε, πάντως, βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει διαφωνία.

ZENITH