Skip to main content

Σκίτσο Economist: Ο Τσίπρας παραληρεί και παρασύρει την Ευρωζώνη στο κενό

Πηγή έμπνευσης για τους σκιτσογράφους του Economist αποτέλεσε το παρατεταμένο αδιέξοδο που διαγράφεται στο ελληνικό ζήτημα ανάμεσα σε Αθήνα και Ευρωζώνη, με τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο... πρωταγωνιστή.
Πηγή έμπνευσης για τους σκιτσογράφους του βρετανικού περιοδικού Economist αποτέλεσε στη σημερινή του έκδοση το παρατεταμένο αδιέξοδο που διαγράφεται στο ελληνικό ζήτημα ανάμεσα σε Αθήνα και Ευρωζώνη.
 
Αυτό αποδεικνύει η κύρια γελοιογραφία της εβδομάδας για τον Economist, η οποία, μέσω τεσσάρων καρέ, παρουσιάζει έναν υποθετικό διάλογο του Αλέξη Τσίπρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, απεικονίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό να ακροβατεί στο περβάζι ενός κτηρίου.
 
«Νόμιζα ότι δεν ήθελες να πηδήξεις εκτός ευρώ», φαίνεται να αναφέρει στο πρώτο καρέ η ΕΕ προς τον πρωθυπουργό, έχοντας δεμένη μια θηλιά γύρω από το λαιμό της. Το σκοινί αυτής της θηλιάς το κρατά ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δείχνει έτοιμος να βουτήξει στο κενό, παρότι απαντά «δεν θέλω».
 
«Αυτό θα ήταν τρέλα. Θα ήταν μια πορεία προς τα κάτω, που θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα», λέει στο δεύτερο καρέ ο πρωθυπουργός, καθώς κοιτά προς το κενό. «Όχι», αποφασίζει ο κ. Τσίπρας στο τρίτο καρέ της γελοιογραφίας του σκιτσογράφου KAL και, καθώς ανοίγει τη βαλίτσα της Ελλάδας, διατείνεται πως «μόνο ένας ανόητος θα σκεφτόταν να πηδήξει».
 
Εντούτοις, στο τέταρτο και τελευταίο καρέ, ο πρωθυπουργός, εν είδει σούπερ ήρωα, φορά τη στολή του... Super Delusional, δηλαδή του υπερ-παραληρηματικού, και εμφανίζεται αποφασισμένος να κάνει το... άλμα αναφωνώντας «παρ' όλα αυτά, σκέφτηκα να κάνω θριαμβευτική έξοδο...».
 
 
 

ZENITH