Skip to main content

Σκληρά, αλλά αναγκαία τα μέτρα λέει ο ΒΕΘ

Σκληρά, μεν, αναγκαία, δε, προκειμένου να αποφευχθεί η στάση πληρωμών από το κράτος χαρακτηρίζει το ΒΕΘ τα πρόσθετα μέτρα, εκτιμώντας ωστόσο ότι κάποια εξ αυτών κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση.
Σκληρά, μεν, αναγκαία, δε, προκειμένου να αποφευχθεί η στάση πληρωμών από το κράτος χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση, ωστόσο εκτιμά ότι κάποια εξ αυτών κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. 

Αν, μάλιστα, δεν υπάρξουν άμεσα αναπτυξιακά μέτρα, σημειώνει το ΒΕΘ θα οδηγηθούμε σε παρατεταμένη ύφεση και μείωση της κατανάλωσης που θα έχει ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση των ΜΜΕ.

«Πρέπει να αρχίσουμε να μιλούμε για ανάπτυξη, παραγωγή και μεταποίηση εάν θέλουμε να μην καταλήξουμε στο ίδιο σημείο μετά από λίγα χρόνια» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτήρης Μαγόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και της τιμής των καυσίμων θα λειτουργήσουν εις βάρος της επιχειρηματικότητας, καθιστώντας άνισο τον ανταγωνισμό με τις επιχειρήσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Η αύξηση του ΦΠΑ ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή γι΄ αυτό και θα πρέπει οι έλεγχοι να είναι αυστηρότεροι» τονίζει ο κ. Μαγόπουλος, επισημαίνοντας ότι το νοικοκύρεμα του δημοσίου μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη σκληρή περιστολή των δημόσιων δαπανών και τον εξορθολογισμό των δημόσιων προμηθειών. Παράλληλα επισημαίνει ότι στο επόμενο διάστημα δεν θα πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, καθώς τα τελευταία χρόνια ο αριθμός τους αυξήθηκε με γοργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με το ΒΕΘ απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου η χώρα μας να κερδίσει την χαμένη της ανταγωνιστικότητα και να προσελκύσει νέες επενδύσεις.

ZENITH