Skip to main content

Σκληρά φορολογικά μέτρα θέλει το ΔΝΤ για τη Ρουμανία

Το ΔΝΤ υποστηρίζει την αύξηση του ΦΠΑ και της άμεσης φορολογίας, ταυτόχρονα με τη μείωση των δημοσίων δαπανών, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της αποστολής στη Ρουμανία, Τζέφρεϊ Φρανκς.
Η λήψη μέτρων για την αύξηση των εσόδων στον κεντρικό προϋπολογισμό της Ρουμανίας αποτέλεσε το κεντρικό θέμα των διαβουλεύσεων μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της ρουμανικής κυβέρνησης.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει την αύξηση του ΦΠΑ και της άμεσης φορολογίας, ταυτόχρονα με τη μείωση των δημοσίων δαπανών, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της αποστολής του διεθνούς οργανισμού στη Ρουμανία, Τζέφρεϊ Φρανκς.

Το ΔΝΤ τονίζει την ανάγκη λήψης «επίπονων μέτρων» για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, προκειμένου να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες, ώστε να τηρηθούν τα δεδομένα του προϋπολογισμού για το 2010.

Μειώσεις συντάξεων

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, Εμιλ Μποκ, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι όλες οι συντάξεις, ακόμη και οι αναπηρικές, πρέπει να μειωθούν, προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες στον κεντρικό προϋπολογισμό και να επιτευχθούν οι στόχοι συνέχισης του δανεισμού από το ΔΝΤ.

Στις μειώσεις μισθών και συντάξεων αντιδρούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι οργανώνουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, στο Βουκουρέστι.

ZENITH