Skip to main content

Σκληρό μπρα ντε φερ κυβέρνησης – τρόικας – απεργών

Καμία πρόθεση υποχώρησης στα αιτήματα που προβάλλουν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών ΔΧ και των βυτιοφόρων δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση.
Καμία πρόθεση υποχώρησης στα αιτήματα που προβάλλουν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών ΔΧ και των βυτιοφόρων δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση. Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το οποίο εξετάζεται είναι η εφαρμογή του μέτρου της επιστράτευσης, αν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Μάλιστα, πληροφορίες που έρχονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένουν ότι θα πρέπει να αναμένεται μια πολύ εντυπωσιακή κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, την οποία επιβάλλει ένας επιπλέον λόγο. Ποιος;  Η ανάγκη να αποδειχθεί εμπράκτως στην τρόικα του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, που βρίσκεται στη χώρα μας, ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση συνδιαλλαγής με τις συντεχνίες, όσο σκληρές κι αν είναι οι τελευταίες.

Για το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει την αποφασιστικότητά της στην εφαρμογή του Μνημονίου και όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα κάνει πίσω στις απαιτήσεις των απεργών, παρούσης μάλιστα της τρόικας στη χώρα μας.

ZENITH