Skip to main content

Σκληρό ροκ εντός του ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση των νέων μέτρων

Σε κλίμα έντασης ακόμα και μεταξύ των μελών της κυβέρνησης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά μέτρα. «Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υφυπουργό

Σε κλίμα έντασης ακόμα και μεταξύ των μελών της κυβέρνησης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ το ΚΚΕ αποχώρησε από τη διαδικασία. 


Δριμεία ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο Χρήστος Παπουτσής κατά του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, με αφορμή τηνκαθυστέρηση στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά στοχοποιώντας ουσιαστικά όλο το οικονομικό επιτελείο και δείχνοντας ότι ακόμα το «βαθύ» ή «κοινωνικό» ΠΑΣΟΚ, ανάλογα από ποια οπτική το κρίνει ο καθένας,  δεν έχει καταφέρει να «χωνέψει» τα νέα μέτρα.


«Σε ποια κυβέρνησηνομίζετε ότι είστε υφυπουργός; Δεν θα χάσουμε την ψυχή μας. Στη θέση που κάθεστε εσείςκάθισαν διαπρεπείς πολιτικοί. Άλλη φορά να μην ξεχνάτε αυτό το πλαίσιο.Ξέρετε κανέναν δανειστή που να ενδιαφέρεται να διασωθεί αυτός που τονδανείζει;», ήταν τα λόγια του κ. Παπουτσή προς τον κύριο Σαχινίδη.

«Μηνξεχνάτε ούτε μία στιγμή την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον κόσμο πουμας εξέλεξε και την αγωνία τους», συνέχισε την κριτική του στον υφυπουργό ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην καθυστέρηση του φορολογικούνομοσχεδίου και τα αναπτυξιακά μέτρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στοχοποίησε για τη στάση τους το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε πως δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσει νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, αν εφαρμοστεί το υφιστάμενο πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος.

«Εμείς σας πολεμάμε καθαρά ... δεν υπάρχει κάτι για να συζητηθεί ... για μας αυτό ήταν» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανακοινώνοντας την απόφαση του κόμματός της να αποχωρήσει από τη συζήτηση.

«Δεν έχετε τη νομιμοποίηση να διαπράξετε αυτό το έγκλημα σε βάρος τηςελληνικής κοινωνίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚοινοβουλευτικήςΟμάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, ΜανώληςΚεφαλογιάννης, τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ότι «μετά το εξάμηνοθα αναγκαστείτε να πάρετε κι άλλα μέτρα», ενώ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αναφέρει τααναπτυξιακά μέτρα που θα λάβει.

«Δεν κάνουμε αβάντα στον Παπανδρέου, αλλά αβάντα στην Ελλάδα», δήλωσεαπό την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

ZENITH