Skip to main content

Σκληρό ροκ στο ΠΑΣΟΚ για «Καλλικράτη»

Άναψαν τα αίματα στο γραφείο του Γ. Ραγκούση στη Βουλή, όταν ο δήμαρχος Νεάπολης, Ν. Λαδόπουλος, κινήθηκε απειλητικά κατά του υπουργού Εσωτερικών διαμαρτυρόμενος για τη συνένωση του δήμου του με Συκιέ
Εσωκομματικοί τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη νέα χωροταξία που προβλέπει το νομοσχέδιο «Καλλικράτης».

 Τα αίματα άναψαν μεταξύ του δημάρχου Νεαπόλης, Ναθαναήλ Λαδόπουλου, και του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, κατά τη συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή, παρουσία στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο τον «Καλλικράτη».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαδόπουλος, ο οποίος ζητά ο δήμος Νεάπολης να παραμείνει ανεξάρτητος, κινήθηκε απειλητικά κατά του υπουργού Εσωτερικών, κ. Ραγκούση,  χαρακτηρίζοντάς τον «νεκροθάφτη της Νεάπολης», αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και του προσωπικού αστυνομικού του υπουργού, η  επίθεση έμεινε μόνο σε λεκτικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι με το προσχέδιο του Καλλικράτη ο δήμος Νεάπολης παρέμενε ανεξάρτητος, ενώ με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο προβλέπεται η συνένωση των δήμων Νεαπόλεως, Συκεών, Αγίου Παύλου και Πεύκων σε έναν ευρύ δήμο Νεάπολης - Συκεών.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Γ. Ραγκουσης άφησε να εννοηθεί ότι το σχέδιο αυτό το προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης.

Αυτή την ώρα γίνονται συναντήσεις μεταξύ στελεχών τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, που αντιτίθενται στις συνενώσεις που προβλέπει ο Καλλικράτης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα, μεταξύ του υποψηφίου δημάρχου Νεάπολης με τη ΝΔ, Γιάννης Καρακουλάκης, του δημάρχου Αμπελοκήπων, Λ. Κυρίζογλου, του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Γκιουλέκα, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Αρβανιτίδης και του δημάρχου Νεάπολης.

Πάντως, σημείο τριβής μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι από ό,τι φαίνεται το ποιος θα λάβει το χρίσμα από το κόμμα για τη δημαρχία στις περιοχές που προβλέπονται συνενώσεις.

Απαντώντας στο δημοσίευμα της Voria.gr ο Δήμαρχος Νεαπόλεως, Ναθαναήλ Λαδόπουλος, τονίζει τα εξής:

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το δημοσίευμα είναι ανυπόστατο. Η συνάντηση με τον Υπουργό έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και του εξηγήθηκαν τα προβλήματα με την χωροταξία στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με τη μη τήρηση των ενιαίων κριτηρίων τα οποία είχε καταθέσει. Ο Υπουργός είπε ότι θα τα συζητήσει με την επιτροπή και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Υπουργό και παλιό συνάδελφο στην αυτοδιοίκηση Γιάννη Ραγκούση ότι θα τηρήσει τα κριτήρια.»

ZENITH