Skip to main content

Σκουριές: Όλοι περιμένουν την κυβέρνηση (vid)

Να πάρει ξεκάθαρη θέση λένε εργαζόμενοι, περιφερειάρχης και δήμαρχος. Συνεχίζεται στη Χαλκιδική η συζήτηση…

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, από τον οποίο ζήτησαν να μεσολαβήσει, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι δυο αντιπεριφερειάρχες: Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος και Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος, Φάνης Παπάς και ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιάννης Μίχος.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον περιφερειάρχη την αγωνία τους για το μέλλον της επένδυσης και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση, εφαρμόζοντας τους νόμους.

«Έχουμε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες δεν εφαρμόζονται. Ζητούμε να τηρηθούν οι νόμοι. Το τι πιστεύει ο καθένας είναι δικό του ζήτημα, όμως πρέπει να τηρούνται οι νόμοι και από την κυβέρνηση. Πρέπει αυτό το παιχνίδι να το τελειώσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα. Θα μας βρουν απέναντί τους και η κυβέρνηση και ο δήμος. Αφού δεν τηρούν τη νομιμότητα δε διασφαλίζεται και η ενότητα στην περιοχή. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας. Από εδώ και πέρα θα μας βρίσκουν καθημερινά απέναντί τους», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές, Χρήστος Ζαφειρούδης.

Αντίθετος με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές ήταν από την πλευρά του ο κ. Μίχος. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι «η απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στις 20 Νοεμβρίου ήταν ξεκάθαρα αντίθετη στην επέκταση στις Σκουριές. Να δούμε και να μελετήσουμε τη συνέχιση της υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Η ισορροπία στην περιοχή και η φέρουσα ικανότητα επιτρέπει τη λειτουργία της μεταλλευτικής δραστηριότητας σε Στρατώνι, Ολυμπιάδα και Στρατονίκη. Αυτή μπορεί να συνεχιστεί, όχι όμως και η επέκταση στις Σκουριές. Περιμένουμε όμως ξεκάθαρη τοποθέτηση κι από την κυβέρνηση».

Να βρεθεί η χρυσή τομή ζήτησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στα μεταλλεία Βαρβάρας, Γιώργος Χατζής, με τήρηση των νόμων και ξεκάθαρη θέση από την κυβέρνηση. Μάλιστα οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν, διότι εδώ και 60 μέρες όπως είπαν ούτε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας για να δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί.

Ο κ. Τζιτζικώστας από την πλευρά του δήλωσε ότι «η θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα των ιδιωτικών επενδύσεων είναι ξεκάθαρη: Είμαστε υπέρ όλων των ιδιωτικών επενδύσεων, αρκεί αυτές να μην πλήττουν άλλους κλάδους και δραστηριότητες και βεβαίως να μη θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο να πάρει επιτέλους ξεκάθαρη θέση για το θέμα».

Μάλιστα, εργαζόμενοι και δήμαρχος αναχώρησαν για τη Χαλκιδική, όπου έχει προγραμματιστεί νέα συνάντησή τους για το ζήτημα, παρουσία των αντιδημάρχων του δήμου Αριστοτέλη και συνέχιση της συζήτησης.

ZENITH