Skip to main content

Σκουρλέτης: «Ναι» υπό όρους σε νέα χρηματοδότηση

«Ναι» σε ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας, λέει ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, σε νέα του συνέντευξη.

«Ναι» σε ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας, λέει ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Αποσαφηνίζει όμως ότι χρειάζεται ένα «πρόγραμμα αντιυφεσιακό και αντιμνημονιακό και εντός της ευρύτερης διαπραγμάτευσης για το χρέος».

Ερωτηθείς αν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης τελεί από μερική αναστολή, δηλώνει την διαφωνία του με τον όρο αναστολή, καθώς αυτό θα επεκτείνεται σε ένα βάθος χρόνου.

Αναφορικά με την προοπτική νέου μνημονίου, ο υπουργός Εργασίας αρνείται κατηγορηματικά την προοπτική, προσθέτοντας ότι «καμία από τις προηγούμενες δρομολογημένες δεσμεύσεις και μέτρα δεν πρόκειται να υλοποιηθούν».

Ως προς τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι η πολυφωνία είναι κάτι που χαρακτηρίζει το κόμμα και «είναι στοιχείο δημοκρατικής λειτουργίας».

Για τα εργασιακά, δηλώνει ότι το σχετικό νομοσχέδιο προχωρά, ενώ θέτει τον χρονικό ορίζοντα για την επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, μέσα στο 2016.

Οι αλλαγές στα εργασιακά θα γίνουν με διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η «στόχευση είναι να δώσουν περιεχόμενο και υπόσταση στις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκτήσει δύναμη η πλευρά των εργαζομένων. Άρα θα υπάρχει η μετενέργεια και η επεκτασιμότητα και ο ΟΜΕΔ και η υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων».

Επίσης προανήγγειλε ότι οι ομαδικές απολύσεις θα επανέρθουν στο ποσοστό του 2%, ενώ επανέλαβε την δέσμευση ότι το ΕΚΑΣ δεν θα κοπεί από κανένα δικαιούχο.
 

ZENITH