Skip to main content

Σλοβενία: 3,6 εκατ. ευρώ για έργο υψηλής τεχνολογίας

Το ποσό των 3,6 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση της Σλοβενίας στο έργο υψηλής τεχνολογίας «Econyl», το οποίο θα δημιουργήσει 46 θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης.
Το ποσό των 3,6 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση της Σλοβενίας στο έργο υψηλής τεχνολογίας «Econyl», το οποίο - σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν - θα δημιουργήσει 46 θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης.

Το έργο θα υλοποιήσει η ιταλική μεταποιητική βιομηχανία «Aquafil» και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανακύκλωση διαφόρων ειδών αποβλήτων και τη μετατροπή τους σε καπρολακτάμη, η οποία αποτελεί τη βάση για την παραγωγή της πολυαμίδης (νάιλον).

Το εκτιμώμενο κόστος του έργου διαμορφώνεται στο ποσό των 15,7 εκατ. ευρώ.
Σε δηλώσεις της, η υπουργός Οικονομίας της Σλοβενίας, Ντάρια Ράντιτς χαρακτήρισε σημαντική την επένδυση της εταιρίας.

Το έργο θα υποστηριχθεί από το πρόγραμμα οικονομικών κινήτρων της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και όπως είπε η υπουργός, πρόκειται για την πρώτη άμεση ξένη επένδυση που λαμβάνει οικονομικά κίνητρα από την κυβέρνηση.

Η σχετική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών (κυβέρνησης και εταιρίας) προβλέπει ότι οι 46 νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, θα διατηρηθούν τουλάχιστον για μια πενταετία.

ZENITH