Skip to main content

Σμάγκι: Το πακέτο στήριξης απέτρεψε μια νέα Lehman Brothers

Την άποψη ότι η ανακοίνωση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας απέτρεψε στην Ευρώπη αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ με την κατάρρευση της Lehman Brothers εξέφρασε το μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ, Λορέντζο Μπ
Την άποψή του ότι η ανακοίνωση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απέτρεψε στην Ευρώπη αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ με την κατάρρευση της Lehman Brothers, εξέφρασε το μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μιλώντας στην Corriere della Sera.

«Αποφύγαμε αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ με τη Lehman. Το ευρώ στηρίζεται στην αρχή ότι όποιος κάνει λάθος πληρώνει τις συνέπειες και πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Βοηθήσαμε την Ελλάδα να το κάνει και αυτό δίνει μια εγγύηση ασφάλειας για το νόμισμα», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι αποτράπηκε ουσιαστικά ένα φαινόμενο ντόμινο αρνητικών εξελίξεων σε πολλές χώρες της ΕΕ.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει τους μηχανισμούς εποπτείας, ενώ από την πλευρά του το συμβούλιο της τράπεζας θα εργαστεί σε μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της διακυβέρνησης των δημόσιων οικονομικών και των διαρθρωτικών αποκλίσεων.

ZENITH