Skip to main content

Σόιμπλε: Eάν η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα, όλα τελειώνουν

Επιμένει σε σκληρή γραμμή ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και διαμηνύει ότι το Eurogroup δεν θα διαπραγματευτεί νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Διαψεύδει κατηγορηματικά πρόθεση της Κομισιόν να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup της Τετάρτης θέμα εξάμηνης παράτασης στην Ελλάδα , όπως ανέφεραν σχετικά δημοσιεύματα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G20 στην Κωνσταντινούπολη, υπογράμμισε πως «εάν η Ελλάδα δεν θέλει πρόγραμμα, τότε όλα έχουν τελειώσει».

Ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο, δήλωσε πως περιμένει να ακούσει κάτι δεσμευτικό από τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Γιάννη Βαρουφάκη, στη συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν αναμένει να επιτευχθεί κάποια συμφωνία στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

«Το Eurogroup δεν θα διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα στην αυριανή συνεδρίαση. Έχουμε ήδη ένα σχέδιο για την Ελλάδα, το οποίο κανείς δεν ανάγκασε τη χώρα να το δεχθεί», δήλωσε.

Ακόμη, χαρακτήρισε «πολιτισμένο άνθρωπο» τον Ελληνα ομόλογό του.

ZENITH