Skip to main content

Σόιμπλε: Εκτός πραγματικότητας οι συζητήσεις για ελληνικό κούρεμα

Η συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Η συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα μπορεί να πάρει παράταση στο πρόγραμμα, μόνο εάν συνεχίσει τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ.

«Η πραγματικότητα είναι απλή. Στα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα λήγει και για να λήξει ομαλά χρειάζονται επιπλέον προσπάθειες από την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Γιέγκερ.

Επισήμανε, δε, ότι η τρόικα θα κρίνει εάν η Ελλάδα ανταποκρίθηκε σε αυτό. «Εαν τεθούν σε ισχύ κάποια από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η νέα κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να δούμε εάν αναθεωρείται το πρόγραμμα στη βάση του», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα, απαντώντας στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο ίδιος σχολίασε πως «είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, όμως δεν θα επιβάλλουμε τη βοήθειά μας στην Αθήνα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χθες στους New York Times πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επανεξετάσει συνολικά το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης, αλλά και να μη λάβει την εκκρεμούσα δόση των 7 δισ. ευρώ που κρίνεται απαραίτητη για την καταβολή των υποχρεώσεων της χώρας έως τον Αύγουστο.

ZENITH