Skip to main content

Σόιμπλε: Επανέρχεται η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη

Την εκτίμηση ότι η σταθερότητα έχει επιστρέψει στις χρηματοοικονομικές αγορές και ότι η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη έχει επανέλθει, εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την εκτίμηση ότι η σταθερότητα έχει επιστρέψει στις χρηματοοικονομικές αγορές και ότι η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη έχει επανέλθει εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την Ινδία.

«Ως προς τα χρηματοοικονομικά ζητήματα έχουμε ξεπεράσει την έλλειψη εμπιστοσύνης από την οποία υποφέραμε τα τελευταία χρόνια», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε επίσης ότι η Ευρώπη θα προσφέρει το δικό της μερίδιο στην παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ παράλληλα κάλεσε τις αναδυόμενες οικονομίες όπως είναι η Ινδία να συνεισφέρουν περισσότερο.

«Στην παγκόσμια οικονομία, οι αναδυόμενες αγορές χρειάζονται περισσότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις προηγμένες χώρες», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Νέο Δελχί.

ZENITH