Skip to main content

Σόιμπλε: Η Αθήνα έχει συμφωνήσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα

Η ελληνική επέκταση στοχεύει στο «να δοθεί χρόνος για να κλείσει επιτυχώς το πρόγραμμα», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη γερμανική Βουλή, ζητώντας την έγκριση της απόφασης.

Η ελληνική επέκταση στοχεύει στο «να δοθεί χρόνος για να κλείσει επιτυχώς το πρόγραμμα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη γερμανική Βουλή, ζητώντας την έγκριση της απόφασης για την παράταση της δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα.

«Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, και οι αναφορές ακόμη και των τελευταίων ημερών δεν την έκαναν ευκολότερη», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε, επιμένοντας ότι προϋπόθεση παραμένει η τήρηση των δεσμεύσεων.

Όπως σημείωσε, «η απόφαση δεν είναι για να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, αλλά χρόνος ώστε να κλείσει επιτυχώς το πρόγραμμα».

«Η Αθήνα έχει συμφωνήσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα», συνέχισε και υπογράμμισε ότι «τα κεφάλαια που απομένουν θα εκταμιευθούν, αφού οι θεσμοί επιβεβαιώσουν ότι οι προϋποθέσεις τηρήθηκαν».

Παράλληλα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε τη σημασία τόσο της αλληλεγγύης όσο και της αξιοπιστίας. «Στην Ευρώπη είμαστε μία κοινότητα, και ειδικά εμείς στη Γερμανία είμαστε καλύτερα όταν η Ευρώπη πηγαίνει καλά», επισήμανε και πρόσθεσε πως «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρώπη».

«Είναι επίσης σημαντικό όλοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους», συμπλήρωσε και είπε ότι «η αλληλεγγύη σημαίνει φυσικά επίσης πως ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του».

«Φυσικά σεβόμαστε τα αποτελέσματα των εκλογών, όμως πρέπει να πούμε στην Ελλάδα πως στην Ευρώπη δεν αποφασίζει μόνη της», ολοκλήρωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

 

ZENITH