Skip to main content

Σόιμπλε: Ούτε ένα ευρώ προκαταβολικά στην Ελλάδα

Πολλές αμφιβολίες υπάρχουν ακόμη, ως προς την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Πολλές αμφιβολίες υπάρχουν ακόμη, ως προς την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR2.

«Δεν υπάρχουν νέοι όροι στο πρόγραμμα. Αυτή η εντύπωση δόθηκε στην κοινή γνώμη εν μέρει εσφαλμένα» δήλωσε, ενώ συμπλήρωσε πως δεν πρόκειται να δοθεί ούτε ένα ευρώ προκαταβολικά στη χώρα. «Μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, θα δοθούν χρήματα. Αν όχι, δεν θα δοθούν περισσότερα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ φαίνεται να δήλωσε ότι δεν ήταν εύκολη η απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών να εγκρίνουν την 4μηνη επέκταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση ούτε για εμάς αλλά ούτε και για την ελληνική κυβέρνηση γιατί είχε υποσχεθεί στους πολίτες κάτι εντελώς διαφορετικό στην προεκλογική εκστρατεία», τόνισε ο Σόιμπλε. «Το ερώτημα τώρα είναι αν μπορεί κανείς να πιστέψει τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν αμφιβολίες στη Γερμανία που πρέπει να γίνουν κατανοητές», σημείωσε και παρότρυνε τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν την επέκταση στην ψηφοφορία της Παρασκευής.

ZENITH