Skip to main content

Σολτς: Εξαιρετικές πλέον οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα

Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε πως δεν νοείται κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ να αμφισβητούν εθνική κυριαρχία, ενώ μίλησε για τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα

Για «εξαιρετικές οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα» έκανε λόγο ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε σχετικά - Μητσοτάκης σε Σολτς: Για την Αθήνα παραμένει ανοιχτό το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα που βρίσκομαι σήμερα στην Αθήνα» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Όλαφ Σολτς ο οποίος επισήμανε ότι «Ελλάδα και Γερμανία συνδέονται με μακρά ιστορία φιλίας, είναι εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και έχουν καλή επαφή»

Ο Γερμανός καγκελάριος αναφέρθηκε στη χαρά που του χάρισε η επίσκεψή του στην Ακρόπολη για την οποία είπε ότι είναι «η κοινή μας ιστορία καθώς εκεί εκδηλώθηκε στην πράξη για πρώτη φορά η Δημοκρατία».

Όπως ήταν φυσικό ο κ. Σολτς αναφέρθηκε και σε όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία τονίζοντας ότι «είναι στο χέρι της Ρωσίας να τερματίσει αυτό τον αδικαιολόγητο πόλεμο» ενώ πρόσθεσε ότι «η ενεργειακή κρίση είναι αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία».

«Οι τιμές στην ενέργεια πρέπει να πέσουν και συμφωνήσαμε αυτό να γίνει με αλληλεγγύη. Πρέπει να κοιτάξουμε να έχουμε τρόπο αποθήκευσης φυσικού αερίου από κοινού» συμπλήρωσε ο κ. Σολτς για το θέμα της ενεργειακής κρίσης απονείμοντας τα εύσημα στην Ελλάδα για τη δουλειά που έχει κάνει με τις ΑΠΕ. Όπως ξεκαθάρισε «στόχος μας πρέπει να είναι η ανεξαρτησία από τη Ρωσία και τις ρωσικές εισαγωγές».

Αναφερόμενος στα θέματα της ανατολικής Μεσογείου ο καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι πρόκειται για «περιοχή γεμάτες δυνατότηετς και είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών να τις αξιοποιήσουν».

«Οι σχέσεις καλής γειτονίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι σημαντικές για το ΝΑΤΟ» τόνισε ο Όλαφ Σολτς και έστειλε το μήνυμα ότι «όλα τα θέματα πρέπει να επιλυθούν στη βάση του διαλόγου και του Διεθνούς Δικαίου.

ZENITH